Област Благоевград - готова да избира! 315 522 души гласуват

Снимка: Infomreja.bg

Бюлетините за гласуване са доставени в общините на 30 март

Общият брой на откритите секции на територията на област Благоевград е 557, секциите с машинно гласуване са 447, а избирателите са 315 522 души. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 17. 

Бюлетините, изборните книжа и материали, които централизирано са отпечатани, както и избирателните списъци бяха получени на 24.03.2022 г. от упълномощени от областния управител служители и определени представители на РИК- Благоевград.

Бюлетините за гласуване, изборните книжа и материали се разпределят по общини от служители на Областна администрация- Благоевград, след съгласуване с РИК- Благоевград. 

Бюлетините за гласуване и останалите изборни книжа бяха доставени до 14-те общини от областта на 30.03.2023 г., като е осигурен превоз (сключени са договори за превоз за извозване и доставка на изборните книжа и материали) и е ангажирана охрана от ОД на МВР - Благоевград. 

Областна администрация- Благоевград осигури сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ за организирането на Работния център на РИК в деня на изборите, в който се приемат и обработват протоколите на СИК след приключване на изборния ден. Работният център ще се оборудва с работни маси, столове и свързаност в Интернет. 

Осигурена е зала „Пейо Яворов“ в гр. Благоевград за изчакване, до окончателното предаване на протоколите от секционните избирателни комисии на РИК. Районът на парк „Македония“ ще се ползва за паркиране и изчакване на автобусите с представителите на СИК от общините на територията на областта. 

Осигурено е  съдействие от „ЕЛЕКТРОХОЛД България“ ЕООД, Центърът за спешна медицинска помощ - Благоевград и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград, за да се гарантира подходяща среда за работа на Изчислителния пункт към РИК, намиращ се  в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, с цел обезпечаване на безпроблемно приемане и обработка на протоколите на СИК от Районната избирателна комисия в изборната нощ.

Обученията на РИК на секционните избирателни комисии се проведоха по график до 28.02.2023 г.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK