Влизане в България вече и през ГКПП "Златарево"

Снимка: община Петрич

Темата беше повдигната от кмета на община Петрич Димитър Бръчков

Със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, се отваря за влизащи в България граждани и ГКПП „Златарево“. По този начин ще бъде облекчен трафикът от автомобили, пристигащи от Република Северна Македония.

На граничния пункт е разкрит кабинет на РЗИ, който да следи за предоставянето на необходимите документи за вход в страната, въведени с действащата заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.
Досега през този пункт се допускаше единствено излизането от България. Това създаваше затруднения при пътническите, в това число и туристически пътувания, и забавяше преминаването през границата.
Промяната в пропускателния режим на ГКПП „Златарево“ става възможно след изменение на заповедта за влизане в страната. Припомняме, че преди дни кметът на община Петрич постави този проблем на вниманието на министър Кацаров в проведен разговор и получи уверение за действия. По-късно кметът обсъди темата и на среща с областния управител Николай Шушков, който също веднага се ангажира. В тази връзка кметът Димитър Бръчков изказва благодарност за своевременната реакция за решаване на проблема.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK