Посланикът на Русия в САЩ: ЦРУ опитва да вербува руски граждани в социалните мрежи

Снимка: Gettyimages

Антонов подчерта, че руският народ няма да допусне разцепване на неговото единство

Опитите на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ да вербува руснаци чрез публикуване на пропагандни видеоклипове са провокация и част от хибридна война срещу Руската федерация. Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

Това не е първата нагла провокация на американските разузнавателни служби. На територията на посолството, например, когато използвате портала YouTube, редовно се появява така наречената целева реклама под формата на набиране на служители от името на ФБР. Посочени са телефони, на които можете да се обадите и да станете предател, уточни Антонов. По думите му това е координирана кампания като част от хибридна война, отприщена срещу Руската федерация.

Недоброжелателите на Запад още от времето на поражението на Наполеон осъзнаха устойчивостта на страната ни пред атаките отвън. И сега, след като провалиха своя санкционен блицкриг и осъзнавайки невъзможността да ни нанесат военно поражение, те се опитват да всеят смут в руското общество, посочи посланикът.

Задачата е да се направи така, че всичко да се обърне с главата надолу за нас и вече да не вярваме в себе си. Тогава, казват те, можем да вземем Русия с голи ръце, добави той.

Антонов подчерта, че е сигурен, че руският народ е научил добре уроците от историята и няма да допусне опити за разцепване на неговото единство. Специалната военна операция се радва на консенсусна подкрепа сред гражданите и политическите сили на страната ни. Това е реалността. Пари на американските данъкоплатци за празни проекти, поясни той.

Представители на ЦРУ заявиха в канала си в Telegram, че американската разузнавателна агенция за първи път е установила присъствие в социланата мрежа, за да достигне до онези, които чувстват необходимост да си сътрудничат с агенцията. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK