Оставиха в ареста 27-годишен германски гражданин

Снимка: Infomreja.bg

Издирван е с две европейски заповеди за арест

По искане на Окръжна прокуратура – Варна, 27-годишен германски гражданин бе оставен в ареста. Настояването за налагане на най-тежката мярка за неотклонение от страна на наблюдаващия случая прокурор идва във връзка с две европейски заповеди за арест на мъжа, издадени от Районен съд – Дрезден във Федерална Република Германия през 2021 и 2022 година.

Ж.Х. се издирва в родината си във връзка с участието му в организирана престъпна група за трафик на наркотици и изнудване. За това престъпление законът в Германия предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 15 години. Деянието е наказуемо и според българското законодателство.

Германският гражданин бил задържан във Варна на 27 април от служители на ОД на МВР. Той бил без документи за самоличност и обитавал жилище, наето от негов сънародник.

С оглед обезпечаване на присъствието на 27-годишния мъж в предстоящото производство по същество и предвид факта, че той няма документи и може да се укрие, съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Варна и определи Ж.Х. да бъде „задържан под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK