Кметът на Изгрев, Йордан Китанов: Надявам се г-н Томов да си продължи мандата, за да довършим започнатите обекти

Миналата година в селото е ремонтирана залата на читалището, а в момента се изгражда футболно игрище

Досега не е имало общински управник като Румен Томов, който през месец-два да ми звъни по телефона, за да ме попита как вървят проектите в селото. Това заяви Йордан Китанов, който е втори мандат кмет на благоевградското село Изгрев.

„Първите пари, които получих миналата година от Община Благоевград, вложих в залата на местното читалище, която от 85 години не беше ремонтирана. Много се гордея с тази зала, каквато няма друга на територията на общината. Там се провежда обучение по народни танци, за което има много желаещи. Ходят по конкурси, а през 2020 г. се завърнаха с много награди“, каза кметът на Изгрев.

Сега мечтата му е в селото да се изгради футболно игрище за децата.

“От 5 дни вече има влязло в сила разрешително за строеж, за което воювам от 2015 г. Определено ще кажа – благодаря на г-н Томов, защото през месец-два ми звъни по телефона и ме пита докъде са стигнали нещата с детската площадка. Имам обещанието му, че площадката ще бъде факт. Надявам се Румен Томов да си продължи мандата и да направим за дечицата това, което сме им обещали“, допълни Йордан Китанов.

Преди година бившият градоначалник и настоящ кандидат за кмет на община Благоевград – Румен Томов, е дал обещание в Изгрев да се изгради спортна площадка. Имало е известни спънки с документите относно собствеността на имота, но те вече били решени и остава осигуряването на средства за построяване на игрището.

„В селото се изгради и една уличка, с дължина около 500 метра, каквато досега имаше само на чертеж. Нямахме обходна улица на главната. Изгрев масово се застроява. Само през миналата година има 7 нови къщи, в които вече живеят хора. При свързване на комуникациите главната улица се затваря и нямахме алтернативен вариант. Сега уличката е факт, предстои тя да бъде и асфалтирана. Пожелавам на г-н Томов да спечели изборите и да си продължи мандата, за да довършим започнатите обекти“, каза още Йордан Китанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK