"Воля" със седем въпроса за референдум, питат за еврото

Снимка: БГНЕС

По думите му, когато няма управници, народът да се произнася сам по въпросите, които са належащи

"Воля" със седем въпроса за референдум, съобщи БНТ.  В момента те правят подписка за организацията му.

"На фона на случващото се в държавата и при положение, че отиваме на трети избори, т.е. народът не можа да извади късмет с управници, които да взимат решения от негово име, един такъв инструмент като референдум - инструмент за прилагане на пряка демокрация, е единственото, което можем да приложим", каза в Пламен Христов от "Воля".

По думите му, когато няма управници, народът да се произнася сам по въпросите, които са належащи.

"Имаме 7 въпроса в нашия референдум. Въпроси като въвеждане на еврото, като официална парична единица в България; като даване на различни права и привилегии - т.нар. зелени паспорти за ваксинация; като оставане на България в НАТО. Всичките тези въпроси стоят, те и отлежават, нямат решение и ние ходим от избори на избори", уточни Христов.

Това е начинът, по който ние се опитваме да кажем на хората, че те са единствените, които могат да си помогнат в дадената ситуация и да вземат адекватно решение, допълни още той.

Партия "Воля" се явява самостоятелно на парламентарния вот, ще издигне и своя кандидатпрезидентска двойка.

Христов заяви, че от "Воля" са тръгнали сами на избори, защото при предишния вот са направили опит да обединят патриотичните избиратели в страната, но техните избиратели не са били съгласни с тях. "Ние бързо си взимаме уроците и решихме да се явим сами. Хората подкрепят по-скоро нашата индивидуална изява и ние се вслушваме в тях", каза той. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK