Нови 48 случая на коронавирус в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

В болницата в Кюстендил са 68

Общо 48 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. 

Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 23, в Дупница – 14, Бобов дол, Невестино и Сапарева баня по 3, Бобошево и Кочериново само по 1 нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.     

Към днешна дата 34 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са на интензивно лечение и в тежко състояние, а други 20 са в средно тежко и на кислород. 

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 68 души. От тях двама пациенти са в реанимация, а 9 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 37 лица. От тях 20 са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали трима души – 62-годишен мъж и 72-годишна жена от община Кюстендил, както и мъж на 73 г. от община Дупница. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d