Весела Лечева награди Алберт Попов и треньора му след успеха в Световната купа по ски

Снимки: МС, Пресцентър

България постига този успех след 39-годишна пауза

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с плакети скиора Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов. След 39-годишна пауза Попов стана вторият българин след Петър Попангелов, който се класира на почетната стълбичка в старт от Световната купа в алпийските ски.

Днес Лечева се срещна със скиора и неговия екип, които се завърнаха от Палисейдс Тахо, САЩ. Министърът подари на Алберт Попов мартеница и му пожела много здраве и успехи. 

 „От името на Министерството на младежта и спорта искам да изразя нашата радост и гордост от постигнатия успех. Не сме изненадани от това класиране, защото упоритият труд рано или късно се възнаграждава. В световната ранглиста в слалома има 5600 състезатели, което още веднъж показва значимостта на успеха. Поздравявам треньора на Алберт за усилията, които полага, за професионализма в подготовката, както и Българската федерация по ски, която работи на много високо ниво от години“, каза министър Весела Лечева. 

Весела Лечева се спря и на 2015-а година, когато Алберт Попов претърпя тежка автомобилна катастрофа.

 „Благодарности към майката на Алберт – Мартина Попова, с която се запознах, защото родителската подкрепа е много важна. Алберт Попов показа, че има много силен дух, след като премина през едно от най-тежките житейски изпитания. Успя да излезе още по-силен“, добави министър Лечева. 

По време на срещата Алберт Попов и треньорът му Ивайло Борисов разказаха, че са много щастливи от мястото на подиума, защото то е награда за усилията и тренировките в последните години. След Световното първенство в Куршевел, Франция, където Попов не завърши, е имало момент на колебание, но това чувство бързо е било преодоляно.

„Благодаря за страхотните думи. Благодаря на ММС, на федерацията по ски, на треньора и моите родители за това, че създадохме един страхотен екип, който работи. Постигнахме успехи, за които само сме мечтали. Горд съм и много радостен от това, което постигнахме. Тази победа е за всички нас“, каза Алберт Попов.

Треньорът Ивайло Борисов сподели, че успехът идва в правилния момент, за който се подготвят от години. И е щастлив, че точно Весела Лечева ги награждава, защото като спортист от световна величина тя може да оцени най-добре тяхното постижение.

Президентът на федерацията Цеко Минев съобщи, че е важно да бъде разработена програма за обучение на треньори, така че стотиците деца, които ще се запалят по ските след световния пробив на Алберт Попов, да могат да получат шанс за добра подготовка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK