Сандански отбеляза 110 години от своето освобождение

Снимки: Община Сандански

С вълнуващ урок по родолюбие започнаха празненствата в община Сандански

Празничните прояви, организирани от община Сандански, започнаха с урок по родолюбие, реализиран от служители на Регионален исторически музей – Благоевград, които бяха специални гости в град Сандански.

Директорът на Музея - Кирил Алексиев, показа на децата от всички основни училища автентично оръжие – огнестрелно и хладно, от епохата на Възраждането и Априлското въстание, както и атрактивно четническо облекло.

Учениците и техните преподаватели бяха впечатлени и развълнувани от срещата си с четниците и с интерес проследиха урока, който бе представен за нашето славно минало.

С тържествено шествие по главната ул. „Македония“ ученици, преподаватели и самодейци се отправиха към паметника на Генерал Тодоров в парк „Свети Врач“, където бяха поднесени венци и цветя. 

За така желаната свобода, за героизма и за преклонението, което сме длъжни да отдадем на всички онези безстрашни герои, отдали живота си за свободата и вярата като опора в трудни времена, поздравителни приветствия отправиха кметът на община Сандански - Атанас Стоянов и Архиерейският наместник иконом Георги Танчев.

Празнично настроение и тържественост внесоха Военно формирование 42 600 Мусачево, Общински духов оркестър "Емил Кирянов", мажеретен състав и самодейците от НЧ "Отец Паисий-1919" - град Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK