Стартира строителството на новата детска градина в Сандански

Снимка: Община Сандански

Първата копка ще се проведе на 21 април

Одобреният проект на община Сандански за изграждане на нова детска градина стартира с „първа копка“, която ще се проведе на 21 април (четвъртък) от 13:00 ч. в ж.к. „Спартак“.

Новото детско заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като ще осигури достъп на деца в една яслена и пет предучилищни групи. Последната построена детска градина в града е изградена преди повече от 40 години.

Детската градина ще бъде в един от най-големите  жилищни квартали – „Спартак“, като осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. Същевременно, съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.

С водосвет за здраве начало на строителните дейности ще дадат кметаът на община Сандански – Атанас Стоянов, и Негово високопреосвещенство неврокопският митрополит Серафим.

Стремежът на Община Сандански е насочен в подкрепа развитието на предучилищното образование и възпитание на най-малките, защото грижата за децата ни е сред основните ни приоритети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd