Изграждат наново мостове и пътища след пороите, но правят одит преди това

Снимка: Infomreja.bg

Няма да се дават пари несляпо

Кирил Петков проведе оперативна среща в Министерския съвет с областните управители на областите Смолянска, Благоевградска и Кърджалийска.

Това са трите области в страната, в които е обявено бедствено положение след пороите.

Обсъдени са проблемите и са приети отчети какви действия трябва да се предприемат за възстановяване на ситуацията и помощ за пострадалите хора в районите, информира на брифинг.

„Ще бъде въведен нов модел на работа в спешен порядък. Областните управители са инструктирани, както и ресорните министерства, да представят до края на деня доклади какви са необходимите ремонтни и възстановителни дейности, които трябва да бъдат извършени с подробни разчети за единични цени и количествено-стойностни сметки“, каза Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

До края на седмицата ще бъдат извършени огледи от експерти, които да установят какъв е точният размер на щетите и след това незабавно да бъдат отпуснати необходимите средства, за да се извършат ремонти на засегнатите инфраструктурни обекти.

До края на деня ще бъде разгледана и възможността за изграждане на мостове там, където са разрушени от придошлите води.

Възможно е и да се потърси отговорност на лицата, които са рехабилитирали инфраструктурата предишните две години и въпреки ремонтите се е стигнало до настоящите инциденти, каза Борисова.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK