Осем села в Гърменско без вода, изграждат алтернативен водопровод

Снимка: Infomreja.bg

Феим Иса: Ситуацията продължава да бъде тежка

Ситуацията продължава да бъде тежка, защото продължава да вали, което създава условия за покачване на нивото на река Канина. Имаме седем населени места в общината, които са без вода - Балдево, Огняново, Марчево, Гърмен, Дебрен, Дъбница, Хвостяне. Едно населено място в община Хаджидимово също няма вода.

Това обяви кметът на община Гърмен – Феим Иса, след среща, свикана от областния управител на Благоевград – Николай Шушков, между членовете на Областния кризисен щаб, както и кметовете на четирите общини, в които е обявено бедствено положение – Петрич, Благоевград, Гърмен и Симитли.

Той съобщи още:

„От ВиК-Благоевград, ни увериха, че ще бъде направено алтернативно водоподване. Това ще наложи режим на водата. Надяваме се да има спешни мерки с помощта на държавата, за да се възстанови скъсан водопровод от река Места.

Има много разрушена инфраструктура. Има отнесени мостове, подпорни стени от река Канина, част от пътя за Огняново е подкопан и се очаква да се свлече. Залети са много земеделски площи. Най-много са залети при Хвостяне. Комисия обиколи общината и има изготвен доклад. В момента заседава Кризисният щаб към Общината. Дежурни групи следят за нивото на реката.“

КОМЕНТАРИ

Asan12:24 - 13.12.2021
Davai Feim izvikai Peevski da pomaga Elhan sashto nali nie gi izbrahmr da pomagat na horata.Beztui v parlamenta sa izlishni nqmat rabota
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK