"Скай нюз": Български гранични полицаи са стреляли и ранили сирийски гражданин

Снимка: Infomreja.bg

Посочва се, че кадрите са заснети на 3 октомври

Разследване на британската телевизия "Скай нюз" и още няколко западни медии твърди, че български гранични полицаи са стреляли и ранили сирийски гражданин, направил опит да премине на територията на страната ни от Турция.

По темата са работили още френската Монд, вестник Таймс, българската служба на Ар Еф Е и А Ер Де. От "Скай" излъчиха видеоклип, заснет от мигранти, в който се чува изстрел, съобщава БНТ.

Посочва се, че кадрите са заснети на 3 октомври и са били предоставени на нидерландска правозащитна организация от турски адвокат.

Пред западните медии 19-годишният сириец Абдула ел Рустум Мохамед казва, че е бил ранен близо до сърцето и е получил трайни увреждания.

В позиция, изпратена от вътрешното ни министерство до "Скай", се посочва, че наши гранични полицаи са били на пост във въпросната вечер, но не са произвели изстрели.

В случая става дума за опит на 65 лица да преминат нелегално границата.

От МВР допълват, че е имало агресивно поведение от страна на мигрантите, които са хвърляли камъни по колата им. Пострадал е полицай от Гранично управление "Средец", нанесени са и материални щети.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK