Огнеборците от Силистра вземат мерки срещу евентуални пожари

Снимка: Infomreja.bg

Те напомнят на гражданите как да пазят реколтата

РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Силистра, предприема комплекс от мерки за опазване на реколтата от пожари.

За недопускане на пожари и унищожаване на реколта те напомнят:

Не паркирайте превозни средства и не ги оставяйте да нощуват в близост до посевите или до вече складиран фураж!

Не палете огън и не използвайте открити огнеизточници в близост до житни масиви, в района на площадките и складовете за зърно и фураж!

Не допускайте тютюнопушене в посевите, площадките за зърно, складовете за фураж, до вече ожънати масиви и в близост до тях. Не изхвърляйте незагасени цигари от автомобилите!

Спазвайте поставените предупредителни и забранителни знаци покрай посевите през периода от восъчна зрялост до прибиране на реколтата!

Не използвайте огнестрелно оръжие и сигнални ракети в района на неожънати масиви и фуражните площадки!

Абсолютно е забранено паленето на стърнища след прибиране на реколтата!

Поддържайте в изправност използваната от вас техника, като не създавате условия за възникване и разпространение на пожар в съседни земи, гори, съоръжения и обекти!

Сигнализирайте съответните държавни органи при нарушение на правилата за пожарна безопасност от физически и юридически лица, работещи в близост до посеви, площадки за съхранение на зърно и складове за фураж!

Не изхвърляйте стъклени бутилки – дефекти по тях могат да създадат ефекта на лупа и да предизвикат запалване на суха растителност.

Съобщете за възникнал пожар на телефон 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK