Шефът на пожарната в Кюстендилско проведе среща с областния управител

Снимки: ОА - Кюстендил

Обсъдиха пожароопасния сезон и локацията на сградата в Кюстендил

Обстановката в пожароопасния пролетен сезон обсъдиха на среща днес областният управител Катя Димитрова и заместникът й Любомир Терзийски с директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Кюстендил, комисар Светослав Георгиев. В структурата на дирекцията са четири Районни служби – Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила и участък-Рилски манастир.

Не са резултатни превантивните действия на държавните структури и организиции, и негативните тенденции при паленето на сухи треви и отпадъци продължават, а административната санкция, съгласно ЗМВР, е от 200 до 2000 лв. Повишаването на температурите и слънчевото време са предпоставка за възникване на пожари и усложняване на пожарната обстановка.

По време на срещата бе обсъден дългогодишен проблем с локацията на сградата на Районната служба в гр. Кюстендил. Сградата, която се поддържа с труда на огнеборците, се намира в центъра на града, в район с интензивен трафик и ограничени възможности за паркиране, а големината на имота е недостътъчна, за да се съхранява цялата налична техника.

Областният управител Катя Димитрова и нейният заместник Любомир Терзийски поеха ангажимент да съдействат в търсенето на възможности за решаване на проблема. Двамата разгледаха Районната служба и се запознаха с техниката за пожарогасене и материалната база. По време на срещата областният управител и нейният заместник отличиха всеотдайната, широкоспектърна и резултатна работа на служителите на РДПБЗН с плакет. В началото на месеца комисар Светослав Георгиев бе награден с медал „За заслуга“ от президента Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK