Подвижни КПП-та и около 100 служители на МВР пазят черешовата реколта в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Разполагат КПП-та в Коняво и Драговищица

От днес на територията на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, се провежда СПО за прибиране и охрана на селскостопанската продукция. Акцентът е прибирането на селскостопанската продукция от череши.

На територията на ОДМВР, тази специализирана полицейска операция се провежда на територията на две полицейски управления, като вътре са фиксирани три общи. Това съответно са Кюстендил, Бобов дол и Невестино. В операцията ще участват допълнителни сили и от жандармерията, както и гранични полицаи от Кюстендил и Драгоман. Това обяви началникът на Охранителна полиция – Кюстендил, Васил Паргов.

Операцията е организирана така, че да има постоянно полицейско присъствие пред черешовите масиви, както и около пунктовете. Към този момент броят на пунктовете е 26, като постоянно тази бройка се увеличава в зависимост от интензитета на прибираната продукция.

„Създадена е постоянна организация с Общините, така че да се получава своевременно информация за новооткритите пунктове и да организираме охраната за недопускане на нарушения.

И през тази година са предвидени две КПП-та, те ще бъдат разположени в по-големите населени места – Коняво и Драговищица. Предвидено е да са подвижни и в определени часове ще се сменяват. На тях ще се проверяват превозвани лица за лични документи, както и самите собствениците“, заяви още Паргов.

Очакванията са в специализираната полицейска операция, която най-вероятно ще продължи до 15 юли, да бъдат заети между 80 и 100 служители на МВР.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK