Кандидат-депутатът Новко Попов: Единствено БСП защитава ценностите на българското семейство

Снимка: БСП

„Ще се боряза реализация на произведената продукция, за подкрепа на производителите“

Новко Попов е кандидат за народен представител от листата на Коалиция от партии „БСП за България“ в Първи Многомандатен избирателен район – Благоевград. Средното си образование е завършил в гимназия в гр. Петрич, а висше - във ВИФ със специалност „Педагогика“. Майстор е на спорта, бивш състезател на ЦСКА. Треньор по хандбал на жени в „Пирин“ - Благоевград и в Република Гърция. От 1984 г. до момента е преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

В интервю за радио Благоевград, той разказа защо е взел решение да бъде кандидат за народен представител и какви са неговите лични приоритети.

Защо решихте да се кандидатирате за народен представител от Коалиция „БСП за България“?

За разлика от предишните пъти, когато съм бил кандидат за народен представител, сега съм силно мотивиран, затова защото единствено БСП защитава ценностите на българското семейство от джендър идеологията. Причините да се кандидатирам са много, но ще подчертая само най-важната – борбата за мир, за мирното уреждане на военните конфликти. Не на разрушаване на паметниците, които са част от нашата история, нашата дружба със славянските народи. Нашето производство, българското производство – това са неща, които не са за подценяване. БСП единствена през години успява да се пребори за подпомагане на българските семейства, за безплатни учебници и помагала, което е много важно.

Говорим за нашето подрастващо поколение, говорим за възпитанието на нашата младеж. Учебниците са изписани с много недомислици по отношение на нашата история – в тях трябва да бъде отразявано всичко точно. Ние не сме против нашите съседи, но ние сме за едно мирно съществуване. По отношение на зеленчукопроизводството, за селското стопанство, нашите стоки са изключително екологични, страната ни е с изключително чиста природа, а нашите стоки не намират място на европейските пазари.

Ние трябва да си върнем пазарите, които сме загубили. Това е политиката на БСП. Зеленчукопроизводството да бъде подпомагано със субсидии. Това е моята мотивация да бъда кандидат-депутат. На сградата на Народното събрание пише “Съединението прави силата“ и аз ще се боря именно за това – да не се делим. Не може да се събират капачки за да се закупува ценна техника за родилни домове, за подпомагане на хора в нужда, а да се дават милиарди за ненужни самолети, за военни операции и така нататък. Политиката на БСП е социална и справедлива.

Какви са проблемите на регион Петрич, за решаването на които вие ще се борите?

Ако отидете на тържището в Кърналово, с един поглед ще разберете за какво става въпрос – няма кооператив, където да се съберат, да уточнят цената, а това е най-важното – да няма прекупвачи. Когато дойде пикът на производството през летния сезон, хората се чудят къде да реализират продукцията си – това е един основен проблем в нашия район. Защо да не се направят малки стопанства и предприятия, в които да се преработва млякото, да се прави сирене? По отношение на субсидиите – те са изключително ниски, трябва да бъдат изравнени със субсидиите, които се дават в другите държави на ЕС. Това са въпроси, решаването на които ще задържи младите хора тук. Затова ще се боря аз, за това настоява и БСП – за пазари, за реализация на произведената продукция, за подкрепа на производителите. Изключително мотивиран съм и да защитавам леката промишленост, по-конкретно шивашката дейност, защото тя спаси в най-трудните години на прехода хората в района.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK