Облачно и дъждовно, 19 области са с жълт код

Снимка: Infomreja.bg

Ще нахлува по-студен въздух

Денят ще бъде облачен и дъждовен, с обилни валежи на юг и изток, на места с гръмотевична активност - 19 области са с жълт код. Температурите са изцяло положителни.

В следобедните часове валежите ще започнат да спират, но с настъпването на нощта от запад отново ще завали. Ще нахлува по-студен въздух. По високите полета валежите ще бъдат от сняг.

Вятърът ще бъде до умерен, временно силен, ориентиран от югозапад. През втората половина на деня в северозападната част на страната той ще ориентира от северозапад.

Максималните температури са в широки граници - между 8 и 13 градуса на запад и в рамките на 14-19 градуса в централните и източните райони, а по Черноморието - до 20-21.

Минималните са между 6 и 11 градуса в западната част на страната и в рамките на 9-14 градуса в централните и източните райони.

Жълт код за обилни дъждове е в сила за областите: Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра.

Жълт код за обилни дъждове и силен вятър е в сила за областите: Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK