Преди обяд - слънчево време, след обяд - облачно

Снимка: Infomreja.bg

Очакват се валежи от дъжд, придружени от гръмотевици

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици; има условия и за градушки. На повече места, по-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Западна България. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток, но преди и по време на гръмотевични бури ще се усилва и променя посоката си. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието – под 20°.

Над планините около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни и по-продължителни, валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи слабо и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 04 мин. и залязва в 20 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 38 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 19 мин. и залязва в 00 часа и 20 мин. на 16.05.2021 г. Фаза: четири дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK