Значителна облачност днес над по-голямата част от страната

Снимка: Infomreja.bg

Над Югозападна България ще се изясни

Днес облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна и на места, главно в Североизточна и Централна Северна България, ще превали сняг. По-съществени разкъсвания на облачността, до предимно слънчево време, ще има над Югозападна България. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, по-ниски, до минус 4°, ще са останат в Североизточна България, в София - около минус 1°.

Над планините облачността ще бъде значителна и на места, главно в Стара планина и Странджа, ще превали сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 14°.

По Черноморието ще остане ветровито с умерен и силен вятър от север-североизток. Ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца - още малко ще се повиши.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 34 мин. и залязва в 17 ч. и 47 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 13 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 4 мин. и изгрява в 20 ч. и 29 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK