Валежите спират, по-рано над Западна България

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 4 и 9 градуса

Днес преди обяд на отделни места в Западна България все още ще превалява дъжд, в планинските райони - сняг, но валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Над останалата част от страната ще продължи да вали дъжд, значителни по количество в югоизточните райони, където на отделни места ще има и гръмотевици. До вечерта и там валежите ще спрат. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България – умерен. Максималните температури ще са предимно между 4 и 9°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места преди обяд ще има валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. След обяд валежите ще спират, а над масивите в Западна България и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие, където на отделни места е възможно и да прегърми. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 13 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 44 мин. и залязва в 16 ч. и 56 мин. Фаза: новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK