Присъда за 32-годишен шофьор, управлявал автомобил с 4,37 промила

Снимка: Infomreja.bg

Определението на съда е окончателно

Днес, 30 юли 2021 г., по обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив, е осъден С.Д., на 32 г., за управление на лек автомобил, марка „Шкода Фабия“ , с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 4,37 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс. Районна прокуратура-Пловдив е приключила и внесла делото в съда три дни след извършване на деянието.

Районен съд-Пловдив наложи, на С.Д. наказание от 1 година лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок, 200 лева глоба, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. С.Д. се е признал за виновен. Наказанието е наложено по споразумение, постигнато в съдебна фаза, което е одобрено от Районен съд-Пловдив.

На 27.07.2021 г., около 10,55 ч., в гр. Пловдив, обвиняемият С.Д.  управлявал лек автомобил, марка „Шкода Фабия“ по ул. „Димитър Талев“ . Той криволичил  с колата от дясната в лявата пътна лента. Двама полицейски служители, които патрулирали в района, забелязали тези негови действия, поради което го последвали със служебния автомобил. Те го настигнали и подали светлинен и звуков сигнал. С.Д. спрял управлявания от него автомобил.  В хода на извършената проверка било установено, че водачът бил във видимо нетрезво състояние и миришел на алкохол. С.Д. бил тестван с техническо средство  „Алкотест Дрегер“, което отчело наличието на алкохол в кръвта му в концентрация от 4,37 на хиляда.

Определението на съда е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK