Обирджията от Дупница остава за постоянно в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Крум Йорданов: Изпаднал съм в положение, което на никой не пожелавам

Окръжен съд – Кюстендил, взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Крум Йорданов /40 г./. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Кюстендил, за грабеж на пари в големи размери, от банков офис на ЦКБ в Дупница -  престъпление по чл. 199, ал.1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

С постановление на разследващия орган, Йорданов е привлечен като обвиняем за това, че на 17.06.2021 г., около 14,05 ч., от офис на банка в гр. Дупница е отнел чужди движими вещи / пари / - 16 002 лв., 6510 евро, 1945 паунда и 12 550 щатски долара, на обща стойност 53 745, 05 лв., собственост на банката, от владението на касиера на офиса, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е в големи размери.

„Считам, че в случая са налице многобройни доказателства, сочещи, че Йорданов е извършител на деянието, в което е обвинен. Налице са свидетелски показания, както и самопризнания от страна на задържания, поради което смятам, че съдът трябва да му наложи най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража““, обяви зам.-окръжният прокурор Ангел Байрактарски.

От своя страна защитата на обвиняемия Сашо Янев заяви, че Йорданов има чисто съдебно минало, не е осъждан и има две малки деца, за които трябва да се грижи.

По време на съдебното заседание Крум Йорданов се възползва от думата си пред съдия Евгения Стамова. „Действах изключително импулсивно и глупаво. Изпаднал съм в положение, което на никого не пожелавам. Даже ми се губят моменти какво съм правил, бях дори без ръкавици.

Съжалявам, не помня и сега къде съм хвърлил оръжието. 19 години съм бил полицай и винаги съм помагал на хората.

От 2 години съм на лекарства и имам тежки кредити. Моля да ми постановите домашен арест, за да се грижа за децата, а майка им да ходи на работа“, заяви през сълзи на очи Крум Йорданов.

От своя страна след половинчасово прекъсване, съдът реши, че от събраните до момента доказателства, с висока степен на интензитет може да се направи обоснован извод, че вероятно обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5- 15 години.

В мотивите си Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова посочва още, че презумпцията, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление не е оборена, напротив има данни от показанията на свидетел и медицински документи, че обвиняемият има психично разстройство.

„Какво мога да кажа, вижте докъде ни докараха. Моя подзащитен е добър човек и винаги е помагал на хората“, заяви защитникът му Сашо Янев от дупнишката адвокатска колегия.

"Искането от наша страна беше удовлетворено от съда. Счетам, че определението съответства на всички процесуални норми", заяви след решението на съда, зам-окръжният прокурор Ангел Байрактарски.

Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3-дневен срок.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK