НЗОК хвана в нарушение белодробната болница в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Установено е, че има мнимо лечение на фиктивни болни

Медици от белодробната болница в Благоевград са се водили хоспитализирани с коронавирус в същото здравно заведение, а същевременно са получавали заплати и бонуси. Това е установила проверка на НЗОК, съобщават от "24 часа".

23 души от общо 36 работещи в бившия Тубдиспансер били настанени в COVID отделението по различно време миналата година, като за всеки от тях Касата е плащала стойността на клиничната пътека.

Установено е, че има мнимо лечение на фиктивни болни, някои пациенти с белодробни заболявания били с непълна документация, а в здравните им досиета липсват снимки и други изследвания.

"Случаи на медици, които лежат с коронавирус в болница и в същото време помагат на колегите си при лечението на други болни, бяха показвани по медиите като героични. Не виждам защо това да не е ставало и при нас", коментира случаят шефът на белодробната болница д-р Петър Георгиев. Той съобщи, че е получил констативния протокол на Здравната каса и очаква да им бъдат наложени наказания. От болницата обаче смятат да обжалват в съда.

По думи на Георгиев досега болницата е водила няколко дела с НЗОК и ги е печелила. Той обаче призна, че ако се стигне до прекратяване на договор с Касата за някои от клиничните пътеки, болницата върви към закриване.

Припомняме, в края на май разследващи влязоха в здравното заведение и иззеха компютърна техника и документация по досъдебно производство, свързано с безстопанственост. Все още обаче няма още повдигнати обвинения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK