Петков ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос

Снимка: Infomreja.bg

В рамките на визитата си в Давос премиерът ще проведе и двустранни срещи

Премиерът Кирил Петков заминава утре за Швейцария, където на 25 и на 26 май ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос. На 25 май  Петков ще се включи в дискусия на тема „Изгубено десетилетие?”, посветена на предизвикателствата, пред които светът днес е изправен, и пътищата за тяхното преодоляване.

По-късно вечерта министър-председателят ще бъде гост на вечеря, давана от Бьорг Бренде, президент и член на управителния съвет на Световния икономически форум. 

Годишната среща на Световния икономически форум, която се провежда в периода 22-26 май, ще премине под мотото „Историята в повратна точка: правителствени политики и бизнес стратегии“. Форумът ще събере над 2000 икономически и политически лидери, интелектуалци, журналисти и експерти от целия свят, който ще имат възможност да дискутират широк кръг актуални въпроси, сред които възстановяване на глобалното сътрудничество, възвръщане на икономическото равновесие, борба с измененията на климата, трансформация на индустрията, иновации, управление и киберсигурност и др.

В рамките на визитата си в Давос премиерът ще проведе и двустранни срещи. 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK