Денонощната аптека в Благоевград започва работа от 1 февруари

Снимка: google.com/maps

Благоевград ще има дежурни фармацевтични обекти целогодишно

Аптеката при бившите „Зърнени храни“ с работещо нощно гише от утре до края на седмицата, Благоевград ще има дежурни фармацевтични обекти целогодишно.

Нощните дежурства на аптеки на територията на община Благоевград ще бъдат възстановени от утре, 1 февруари. Фармацевтичните обекти, които ще обслужват клиенти в малките часове на денонощието ще работят на ротационен принцип, по предварително изготвен график, който ще бъде оповестяван своевременно от Община Благоевград по няколко различни начина, с цел информираност на жителите.

За периода 01. 02.2023 г. – 05.02.2023 г. (включително) ще има отворено нощно гише при аптеката, намираща се на бул. „Васил Левски“ № 38 (под кръстовището с кръгово движение до бившите „Зърнени храни“).

В понеделник ще бъде обявен и адресът на обекта, който ще работи през нощните часове на следващата седмица.

Жителите и гостите на Благоевград ще могат да се информират за графика, ведно с адресите на дежурните обекти, чрез сайта на Община Благоевград (секция „Денонощна аптека“ - http://www.blgmun.com/cat10/Apteka/ ), където ще бъдат публикувани дежурствата. Постоянна информация ще има и на електронното табло, намиращо се на фасадата на Общинска администрация. Справка ще може да бъде направена и на денонощните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 06 и 073/88 44 34. На видно място на аптеките също ще бъде закачен съответният график.

След няколкогодишно прекъсване, дежурствата в аптеки на територията на община Благоевград се възобновяват в резултат на съвместни усилия от страна на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Регионалната фармацевтична колегия и фармацевти, собственици на аптеки. Целта е жителите и гостите на града да възможност да се снабдят с необходимите им лекарства по всяко време на денонощието.

Разходите по дежурствата на фармацевтите за малките часове на денонощието ще бъдат за сметка на Общината, съгласно взето решение от ОбС, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK