Пенсиите да се увеличат от 1 юли - министърът вече е песимист

Снимка: Infomreja.bg

Той уточни, че правителството, социалното министерство и НОИ си свършили перфектно работата

Социалният министър в оставка Георги Гьоков изтъкна, че ако управляващите не вземат мерки за преодоляване на зверски неравенства, ще има социални последици.

Гьоков добави, че политическото говорене за отговорност към хората и пенсионерите няма нищо общо с действията на депутатите от парламента, съобщава news.bg. 

Отново няма кворум днес, за втори пореден ден и предупреждавам пенсионерите, че ако така продължават и ако утре няма приет бюджет на Държавното обществено осигуряване (ДОО), публикуван най-късно във вторник в Държавен вестник, експертите от НОИ няма да имат физическото и техническото време да направят преизчисляване на пенсиите, да разпределят средствата, за да може пенсионерите да си получат в нормалния срок пенсиите, предупреди социалният министър.

Той уточни, че правителството, социалното министерство и НОИ си свършили перфектно работата в социалната политика. Гьоков очаква Народното събрание също да си свърши работата, за да може пенсионерите да получат по-високите си пенсии. Той обаче е песимист, че парламентът ще си свърши работата докрай.

Гьоков посочи, че има шанс за увеличение на пенсиите, но благоразумието в парламента трябва да надделее. Българските пенсионери може би ще получат увеличение на пенсиите, но все пак съм оптимист за увеличение на пенсиите като краен резултат, но не съм оптимист, че това може да се случи от 1 юли, каза социалният министър. 

За него не е важно кой ще е начело на социалното министерство, а да се продължи политиката на надграждане.

Гьоков изброи направените дейности в МТСП: реформата в социалното подпомагане, схемите по програмите за развитие на човешките ресурси, повишаване качеството на социалните услуги и др. Вървим в изключително правилна посока и Гьоков се надява без значение кое е правителството и кой е министърът, политиката в социалната сфера да продължи в реформаторска посока.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK