Валери Сарандев посреща потенциален немски инвеститор

Снимка: Infomreja.bg

Визитата ще продължи с оглед на потенциални индустриални терени

Областният управител Валери Сарандев ще посрещне утре в кабинета си изпълнителния директор на немска компания – доставчик за автомобилната индустрия от федерална провинция Баден-Вюртенберг.

Поводът за визитата е изразения интерес от страна на немския инвеститор за проучване на инвестиционните възможности, в Благоевград да бъде изграден завод за изработка на високотехнологични изделия, предназначени за автомобилостроенето.

Делегацията е предвождана от Ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков, а инициативата именно Благоевград да бъде сред локациите, които се посещават в България, е обсъдена и договорена още през месец ноември миналата година, с бившия Областен управител Николай Шушков.

След срещата в Областна администрация, представителите на немската компания ще се срещнат с кмета на Благоевград Илко Стоянов, на  която заедно с представители на общинска администрация ще бъдат обсъдени конкретните параметри и необходимите условия за осъществяването на инвестицията.

Визитата ще продължи с оглед на потенциални индустриални терени, върху които да бъде изграден завода на компанията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d