До 30-и октомври е пожароопасният сезон, забранява се паленето на открито

Снимка: Infomreja.bg

Забранено е паленето на горими отпадъци до сградите, горски масиви, слогове и крайпътни ивици

Със заповед на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев е определен пожароопасен сезон на територията до 30 октомври тази година. Съгласно нея, не е разрешено паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по малко от 100 м. от границите на горските територии.

Кметовете и кметските наместници трябва да създадат необходимата организация за недопускане паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици, следжътвени остатъци и други площи със суха трева.

В населените места, на които поземления фонд граничи с горския фонд да се организират дежурства  през почивните дни от представителите на гасаческите групи по кметства, като се изготви график и се определят сигналите за оповестяване и мястото за  събиране.

Забранено е паленето на горими отпадъци до сградите, горски масиви, слогове и крайпътни ивици, палене на горими отпадъци при наличие на вятър, а при необходимост от палене на горими отпадъци, огньовете да не се оставят без наблюдение и неизгасени.

За всеки конкретен случай да се предвидят средства за гасене. Лице, забелязало пожар в горските територии, е длъжно незабавно да предприеме действия за уведомяване на центровете за приемане на спешни повиквания към единния европейски номер 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK