Прерязаха лентата на обновеното Акушеро-гинекологично и родилно отделение в Разлог

Снимка: Община Разлог

Всички стаи са реновирани

Кметът на община Разлог - инж. Красимир Герчев, управителят на МБАЛ Разлог д-р Божидар Велев и д-р Илиян Попов прерязаха лентата на обновеното Акушеро-гинекологично и родилно отделение.

Освещаване на отделението и водосвет за здраве отслужи отец Димитър Белчин.

Всички стаи са реновирани – извършено е цялостно обновяване и освежаване на стаите. Отделението е не само с нова визия, но и с модерна, удобна и функционална среда за младите майки и новородените, както и за лечение на болните. Средствата за ремонт и пълна реконструкция са осигурени от бюджета на община Разлог.

Управителят на МБАЛ - Разлог д-р Божидар Велев изрази отново своята огромна благодарност към кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев за оказаната подкрепа.

„Аз съм изключително щастлив, защото в навечерието на празника Успение Богородично имаме възможност да открием тези две придобивки за нашата болница. Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха тази инициатива – 100% финансиране от бюджета на община Разлог, за да имаме добро отделение, с по-висок стандарт. Надявам се да имаме все повече майки и деца. Пожелавам със здраве да се ползва и бъдещи успехи“ – каза инж. Герчев.

Припомняме, че на 11.08. официално бе пусната в експлоатация новата рентгенова DR апаратура, с което Отделението по образна диагностика на МБАЛ Разлог “стъпва“ в новия век – векът на цифровите технологии.

Новият модерен рентгенов апарат е една от най-значимите инвестиции за МБАЛ Разлог. Закупуването на рентгена е финансирано от четирите общини, чиито жители обслужва МБАЛ Разлог – Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Новият рентген е последно поколение - модел от 2020 година, закупен е от водеща фирма за медицинска апаратура.

„Този проект нямаше да бъде възможен без основния му двигател в лицето на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, на д-р Копанарова – председател на ОбС Разлог, на администрацията на нашата болница и на кметовете на съседните общини“ – каза д-р Емил Тончев.

„Тази съвременна апаратура е така да се каже предмет на взаимодействие между МБАЛ Разлог и Община Разлог в лицето на г-н Герчев и кметовете на общините Банско, Белица и Якоруда. Благодарение на тяхната подкрепа и помощ ние успяхме да реализираме този проект“ – изказа своята благодарност д-р Божидар Велев, директор на МБАЛ Разлог.

Гости на събитието бяха: г-н Иван Кадев – кмет на Община Банско, г-н Радослав Ревански – кмет на Община Белица, г-н Карафеиз зам. кмет на Община Якоруда, д-р Мария Копанарова председател на ОбС-Разлог, проф. д-р Дора Златарева от Клиниката по образна диагностика към УМБАЛ "Александровска" и Президент на дивизията по нерворентгенология, секция Радиология към Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS), лекари, медицински сестри, здравни работници и други.

По решение на Общинския съвет, Банско участва с 30 хил.лв. за закупуването на модерната техника.

„Аз искам да изкажа отново благодарност на моите колеги кметове на Община Банско, Белица, Якоруда, на председателите на общинските съвети, на съветниците, които единодушно подкрепиха идеята за закупуването на тази нова апаратура“ – каза инж. Красимир Герчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf