64-годишен ракитовец стана жертва на телефонна измама

Снимка: Infomreja.bg

Обещание за дърва му струвало близо 4 000 лева

Двама криминално проявени са задържани за телефонна измама на мъж от Ракитово. Всичко започнало през миналата година, когато непознати се обадили по мобилния телефон на 69-годишен ракитовец. Измамниците предложили да му доставят изгодно дърва за огрев срещу определена парична сума. След известно време отново се обадили, като му казали, че няма да успеят да му доставят дървата, но за да му върнат парите, било необходимо да им преведе още. Допълнителните средства били необходими на непознатите, за да покрият стари задължения. Така за няколко месеца общата сума, дадена от пенсионера, набъбнала до близо 4 000 лева.

След получаване на информация за случващото се близки на жертвата подали сигнал в полицейския участък в Ракитово. Служителите незабавно сформирали екип за работа по случая и не след дълго попаднали в дирите на измамниците. Оказало се, че това са двама жители на велинградския квартал „Анезица“, съответно на 44 и 41 години. И двамата са криминално проявени, като единият от тях е осъждан за измама.

Мъжете са задържани в ареста на РУ-Велинград, а работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на прокуратурата.  

   

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK