Нормализира се трафикът на ГКПП "Кулата"

Снимка: Infomreja.bg

От водачите на товарни автомобили се изисква и попълнен формуляр за пътуване

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП „Кулата-Промахон“ гръцките медицински власти започнаха от 13.30 часа на 25 февруари проверка с бързи тестове за Covid-19 на всички влизащи в Гърция водачи на товарни автомобили. За резултата от всеки тест се изчаква около 15 минути. Досега бързи тестове се правеха само на влизащи с леки коли и автобуси. От водачите на товарни автомобили се изисква и попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

На ГКПП “Кулата-Промахон“ българските граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят и отрицателен  PCR тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 08.03.2021 г. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа.

На съпределните пунктове на българските  ГКПП "Илинден" и ГКПП „Капитан Петко войвода“ в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа, информират от МВР.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK