Митнически служители откриха недекларирана валута при две проверки

Снимка: АМ

При първият намериха 59 550 евро в дюшека на леглото в шофьорската кабина и още 4000 евро в кутия за мобилен телефон

Недекларирана валута в размер на 63 550 евро и 15 000 паунда е установена от митническите служители при две проверки на товарни превозни средства.
Около 21.00 ч. на 27.08.2022 г. на ГКПП Калотина митническите служители селектират за щателна митническа проверка товарно моторно превозно средство с турска регистрация и водач с турско гражданство. Товарният автомобил пътува от Франция към Турция.

При извършения контрол митническите инспектори установяват укрити 59 550 евро в дюшека на леглото в шофьорската кабина и още 4000 евро в кутия за мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София под надзора на Районна прокуратура Сливница.

В същия ден в района на ГКПП Дунав мост Видин-Калафат митническите служители проверяват моторно превозно средство с водач - турски гражданин. Тежкотоварният автомобил се е движил с маршрут Словакия – Турция. При извършената щателна митническа проверка се установяват укрити в арматурното табло на влекача 15 000 паунда, за които водачът не е представил банков или друг разплащателен документ. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK