Демерджиев разпореди допълнителни мерки за облекчаване на трафика към Русе и Видин

Снимка: Infomreja.bg

Той допълни, че се търси и трайно решение на проблема

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разпореди допълнителни мерки за справяне с повишения трафик към северната граница на страната. От вчера ОДМВР- Разград, Велико Търново и Стара Загора започнаха спирането на товарните автомобили, пътуващи към Русе - Дунав мост, на определени подходящи за това места.

„Днес тази дейност ще започне още от Свиленград, ще покрием цялото трасе от Свиленград до Северната граница, за да осигурим поетапното пускане на тежкотоварния трафик на територията на цялата страна“, заяви министър Демерджиев. Той допълни, че се търси и трайно решение на проблема. Вече е сформирана междуведомствена работна група, в която работят трима заместник-министри – на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта. Иван Демерджиев уточни, че е попълнен и съставът на междуведоствения съвет за гранична сигурност, в който ще участват всички заинтересовани институции.

Днес беше наредено да се извършат обходи и да се определят подходящи места за спиране на товарните превозни средства по основните направления, обичайно използвани за придвижването им през територията на страната.

Директорите на ОДМВР - Русе, Видин и Хасково пък ще организират постоянен обмен на информация за състоянието на пътнотранспортната обстановка на своя територия, като при индикации за усложняването ѝ ще информират Главна дирекция „Национална полиция“ и Националния координационен център за безопасно движение по пътищата. На базата на тази информация ще се взимат мерки за поетапно ограничаване движението на товарните превозни средства на територията на съседните областни дирекции на МВР, както следва:

ГКПП Дунав мост 1 – ОДМВР Русе, ОДМВР Велико Търново, ОДМВР Стара Загора, ОДМВР Сливен, ОДМВР Търговище, ОДМВР Шумен, ОДМВР Разград и ОДМВР Хасково;

ГКПП Дунав мост 2 – ОДМВР Видин, ОДМВР Монтана, ОДМВР Враца, ОДМВР София област, ОДМВР Пазарджик;

ГКПП Капитан Андреево – ОДМВР Хасково, ОДМВР Пловдив, ОДМВР Пазарджик, ОДМВР Стара Загора и ОДМВР Сливен.

При необходимост съдействие ще оказват Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ при Министерството на транспорта и съобщенията и дирекция „Национално тол управление“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ при Министерството на регионалното развитие, както и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“-МВР, изпълняващи задълженията си на съответната територия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK