Над 1100 растения от рода на конопа са открити в ниви край Пернишко

Снимка: МВР

Задържан е познат на полицията 45-годишен мъж, чиято съпричастност се установява

Досъдебни производства за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите са започнати в Перник, съобщават от МВР.

Вчера, при акция на служители от Териториален сектор „Борба с организирана престъпност“ и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ, в две ниви край пернишки села са открити и изкоренени 1103 растения от рода на конопа.

Задържан е 45-годишен мъж, познат на полицията, чиято съпричастност към откритите растения е в процес на изясняване. Предприети са съответните процесуално-следствени действия под ръководството на прокуратурата и разследванията продължават по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

При друга акция на криминалисти от Второ РУ са задържани двама непълнолетни за притежаване на наркотични вещества. Органите на реда проверили 15 и 16-годишен тийнейджъри.

След направян им личен обиск от тях са иззети съцветия от зелена суха листна маса с тегло около 10 грама. Полевият тест отчел положителен резултат за канабис. Двамата са задържани за срок до 24 ч. по Закона за МВР.

Образувани са досъдебни производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK