Украйна призна за руски напредък в Бахмут

Снимка: АП

Русия също твърди, че нейните сили продължават да печелят там улица по улица

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) признаха, че руската армия и частната военна компания "Вагнер" са постигнали напредък в опитите си да превземат Бахмут - източния украински град, който стана епицентър на сраженията във войната, предаде Ройтерс.

Вчера Институтът за изследване на войната, базиран във Вашингтон мозъчен тръст, заяви, че милицията на Евгений Пригожин печели терен в Бахмут.

"Вражеските сили имаха известна степен на успех в своите действия за щурмуване на града", каза в нощната си сводка генералният щаб на ВСУ. В същото време той добави, че защитниците на Бахмут го удържат и са отблъснали голям брой атаки.

Битката за Бахмут продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото на войната преди повече от 13 месеца.

Средният брой на руските нападения, отчитани всеки ден от украинския генерален щаб на фронтовата линия, е намалял за четвърта поредна седмица до 69 през последните седем дни срещу 124 в периода 1-7 март. Вчера са били регистрирани само 57 нападения, посочва Ройтерс.

Журналисти от агенцията в района на Бахмут и по на север също съобщиха за осезаем спад на интензивността на руските атаки.

Вчера британското военно разузнаване отчете намаляване на руските атаки в източния украински град в сравнение с предходните седмици.

Русия от своя страна твърди, че нейните сили продължават да печелят терен в Бахмут улица по улица. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK