Нинова щастлива за увеличението на минималната заплата

Снимка: Infomreja.bg

Нинова: С огромно мнозинство бе прието предложението на БСП

„Обикновено парламентът произвежда скандали и негативни новини, затова днес се надяваме да получи по-голяма публичност една добра новина – със 175 гласа от всички парламентарни партии бе прието предложението на „БСП за България“ за минимална работна заплата 50% от средната, което за 2023 г. е 850 лв.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

„Много сме щастливи, че социалният пакет, който предлагаме от 2 месеца, вече тръгва в зала, получава подкрепа и се обръщаме към реалните проблеми на хората, затруднени заради кризите, заради цените и заради инфлацията. Надяваме се това да мине и на второ четене“, добави тя.

Нинова изрази и надежда, че в зала също ще мине предложението на левицата за безплатни учебници за деца от 1-ви до 12-ти клас.

„Да обърнем акцента към позитивните новини и към това, че въпреки различията си по въпросите за правителство и по различни теми и коалиции в парламента, най-накрая като че ли тръгва една „коалиция за народа“, призова лидера на БСП.

Корнелия Нинова се обърна и към другите парламентарни групи: „Нека продължим в този дух. Остава малко време до Нова година - срокът, в който трябва да решим тези въпроси – да се обединим и заедно да намерим решение за много проблеми на хората.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK