Нинова: Уважаеми българи, паралелната държава трябва да бъде разградена

Снимка: БСП

Трябва да направим пълна ревизия на изпълнителната власт

Днес полагаме началото на процеси, които ще определят накъде ще върви България следващите 10 и повече години.

Това заяви Корнелия Нинова, която произнесе слово като представител на ПП БСП пред депутатите от новото 45-о Народно събрание.

За БСП задачата е най-лесна. Ние имаме на какво да стъпим. Ние сме стабилни и последователни в политиката.

Правителството на Борисов се провали. Ние сме готови с ясни предложения, те са готови и на маста за преговори.

Внасяме днес с НС пакет от закони, касаещи помощта за бизнеса, домакинствата, икономиката, социални помощи, пенсионерите.

Трябва да направим пълна ревизия на изпълнителната власт. Трябва да се наложи мораториум за сключване на договори и сделки. Премиерът и финансовия министър трябва да се отчетат пред нас. Има опасност да се посегне на Сребърния фонд.

Внасяме днес в НС промени в закона на публичните финанси, с които се ограничава премиерът да харчи безконтролно парите на хората, независимо кой е премиер.

Да сложим ред във финансите на страната!

Уважаеми българи, паралелната държава трябва да бъде разградена. Това няма да е лесно, тя е просмукана дълбоко в законите, бизнеса, институциите. Нейното унищожаване ще изисква общи усилия. От името на БСП да заявя, че не преговаряме за власт и пари, нито с Борисов, нито с ДПС. Ние искаме стабилно управление. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и няма да правим голяма коалиция.

Бихме подкрепили правителство от ИНТ. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат е връчен на нас, партията ще реши какво да прави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK