Лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, защото в противен случай ще ровим под дъното. Това заяви бившият премиер и председател на ПЕС Сергей Станишев пред БиТиВи.

По думите му четири пъти избори за 18 месеца е скандално и е тежка диагноза за българската политическа система. Играят си игра с огъня, на хората ще им писне и ще си платят цената, изтъкна Станишев и добави, че компромиси ще се правят и на пролет, но има страх от идващата зима.

Слаби резултати от изборите имат всички. БСП падна до най-ниското си историческо дъно, посочи той. Всички социалисти трябва да осъзнаят, че нещата са опрели до кокала и всичко опира до оцеляването на БСП, каза Сергей Станишев.

Според него войната с президента се е оказала безплодна за БСП. "БСП беше част от правителство, което беше най-русофобското", оцени Станишев. На него не му е безразлично бъдещето на БСП и на левицата, като за Станишев не е актуален въпросът да бъде лидер на партията. "Това унизително положение на партията трябва да бъде прекратено", настоя той.

По отношение на позицията на България за членство на Украйна в НАТО, Станишев заяви, че позицията на президента Румен Радев е правилна. Влизането на Украйна в НАТО означава Алиансът да се включи в самата война, изтъкна бившият премиер. Трагедията е огромна, както за Украйна, така и за Русия, защото загиват войници, мирни граждани и бежанци. Колкото по-бързо се стигне до мир, толкова по-добре за всички. В момента Европа кърви финансово в посока Русия и европейската индустрия е в колапс, категоричен бе Станишев.