Нинова в Банско: Пари за социална политика, а не за нови самолети

Снимка: БСП

„Няма да допуснем България да бъде въвлечена във война“

“Днес  служебният кабинет е одобрил нов инвестиционен проект за още 8 самолета Ф 16 за близо 1, 3 млрд лв. Това са  пари, от които спешно има нужда социалната система.  Тези пари са необходими за подкрепа на българските семейства и индустрията през следващите трудни месеци. Те трябва да отидат за увеличаване на доходите, за помощ на енергиино слабите, за компенсации за скъпия ток и газ. Преизчисляването на пенсиите струва точно толкова.  Сега трябва да спасяваме хората от студ и икономиката от фалит. 

Няма да допуснем България да бъде въвлечена във война. Призоваваме за спиране на военните действия и пристъпване към преговори. Подклаждането на военните деиствия с нови сили и въоръжение е пагубно. Искаме мир и нормализация на отношенията.”

Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на „БСП за България” в Благоевград Корнелия Нинова.

Тя посети Духовно-историческия център „Св. Паисий Хилендарски” в Банско, където получи подарък от учители и културни дейци - препис на „История славянобългарска” по случай 300-годишнината от рождението на Св. Паисий Хилендарски и 260 години от написването на легендарната творба. Нинова изрази своята благодарност към всички, които пазят българщината  , българската история, култура и духовност.

В Банско лидерът на БСП се срещна с кмета на града Иван Кадев, а по-късно и с избиратели и симпатизанти, които запозна с акценти от програмата на левицата и плана със спешни мерки за първите 100 дни управление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK