Административният съд потвърди избора за кмет на община Симитли

Снимка: Infomreja.bg

Делото бе образувано по жалба на Дамян Качулски

С Решение №2287 от 29.11.2023 г. Административен съд – Благоевград, потвърждава Решение №118-МИ/30.10.2023 г. на Общинска избирателна комисия – Симитли, с което е обявен изборният резултат от проведените избори за кмет на община Симитли на проведените на 29.10.2023 г. местни избори.

Адм. дело № 1086/2023 г. бе образувано по жалба на Дамян Качулски, кандидат за кмет на община Симитли.

По делото бяха събрани гласни показания при разпит на двама свидетели, по искане на жалбоподателя, извършена бе и съдебна ревизия чрез оглед на избирателните списъци в три секционни избирателни комисии на територията на община Симитли. В хода на делото не се намериха доказателства, които да сочат към нарушения на изборния процес, така съществени по естеството си, че да влияят на определения изборен резултат.

Съдът отчете, че в протоколите на секционните избирателни комисии е записано, че изборите са протекли в спокойна и нормална обстановка. В решението си съдът отразява и, че обявеният за избран за кмет на Община Симитли е получил 5 903 действителни гласове, което е не само повече от половината действителни гласове (8 109), но и повече от половината от всички подадени бюлетини (правото си на глас са упражнили 8 412 избиратели).

Съдът счете, че сочените доводи в жалбата на Дамян Качулски са неоснователни и недоказани, поради което потвърждава Решение №118-МИ/30.10.2023г. на ОИК – Симитли, с което се обявява за избран за кмет на Община Симитли на първи тур Апостол Апостолов, издигнат от ПП „Партия на зелените“ при произведените на 29.10.2023г. избори за общински съветници и кметове.

Решението може да се обжалва в седемдневен срок от съобщаването му пред Върховния административен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK