БСП още не са взели крайно решение да върнат хартиената бюлетина, апропо, предложение на самите социалисти, а в момента са на вододел, рискувайки да се превърнат отново в партия на статуквото.

Увереност в това изрази пред бТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Експремиерът нееднократно преповтори предложението си към БСП - да подкрепят предложенията на ПП и ДБ за възможност за външен одит на изборния процес с машини преди, по време и след изборите, който да изчисти всякакви съмнения за манипулации.

"Този уикенд да размислят как да одитират вота, да не се връщат към хартията и чувалите с бюлетини", призова доскорошните си коалиционни партньори Петков.

Да се манипулират изборите и откраднат парите на хората - това била целта на ГЕРБ и ДПС, съзря още той.

"В момента ги е страх от това, че за 60 дни показаха пълна немощ за съставяне на правителство, и сега искат да си гарантират добра позиция, като единственият начин е да манипулират вота."

Съпредседателят на ПП отново отрече да е предлагал задкулисна сделка на председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски, каквито обвинения последният оправи от парламентарната трибуна. "Такъв разговор съм водил и с г-н Свиленски, и с Корнелия Нинова и то много пъти. Представете си каква тайна е било, щом са чули 2 реда (депутати от БСП). Моята молба беше ако се чувстват несигурни да подкрепят частта в Изборния кодекс, в която се гледа проверката на кода".

Според Петков обвиненията от страна на подкрепящите хартията, че ПП и ДБ са се възползвали от кодовете на машините, за да повишат резултата си, са нонсенс. "Ние сме втора политическа сила, а нашите най-близки партньори са шеста. Щеше ли г-н Борисов да е първа сила, ако имахме кодове?"