Богдан Боцев: Благодарение на нашите усилия пенсиите са преизчислявани няколко пъти досега

Снимки: БСП

Кандидат-депутатът от „БСП за България“ проведе среща с жителите на село Тешово

Кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ в Благоевградско, Богдан Боцев, проведе среща с жителите на село Тешово, община Хаджидимово.

„Село Тешово е едно малко живописно село в община Хаджидимово, а живеещите постоянно там са предимно възрастни хора. Срещнах се с тях, за да си поговорим за това, което ги тревожи най-много. А то е ниските пенсии и липсата на достъпно здравеопазване в малките планински населени места“, коментира Богдан Боцев.

Той припомни, че проблемът с размера на пенсиите съществува вече години и е основен приоритет на БСП. „Хората от третата възраст знаят много добре, че благодарение на нашите усилия пенсиите са преизчислявани няколко пъти досега, но те пак не са достатъчно високи, за да осигурят нормален живот на нашите родители, баби и дядовци“, допълни още той.

Затова, в програмата на „БСП за България“ е заложено ново преизчисляване на пенсиите средно с около 25 %. Освен това е планирано увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, както и на добавката от Учителския пенсионен фонд. Сред основните приоритети на социалистите в подкрепа на пенсионерите, е да се осигурят безплатни лекарства за хората над 75-годишна възраст.

„Здравеопазването е другата голяма болка на хората в село Тешово, както и в много други малки села в страната. Те не могат да разчитат на 24-часова помощ от медицинско лице в своето населено място, тъй като лекарят идва в здравната служба на селото в определени дни и часове. Отдалечеността от големия град, където има болница и лекари е пречка за повечето възрастни хора да получат навременна медицинска помощ и да се страхуват за здравето си. Този въпрос трябва да бъде решен трайно, защото засяга стотици хора в страната“, категоричен бе кандидатът за народен представител Богдан Боцев.

През изминалите дни той проведе поредица от срещи в различни населени места в Гоцеделчевския район, където представи програмата на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK