Община Гоце Делчев напомня за кампанията "Не си сам!"

Снимка: ДАЗД

Кампанията е на Държавната агенция за закрила на детето

Община Гоце Делчев, като орган по закрила на детет, напомня на граждани, родители и деца за дейността на националната телефонна линия за деца.

Кампанията на Държавна агенция за закрила на детето напомня: „НЕ СИ САМ! При проблем или важно за теб питане са обади напълно анонимно на 116 111“.

„Всеки човек има трудни моменти. Не е нужно да минаваме сами през тях. Има с кого да споделиш и да получиш подкрепа“ - подчертават от Агенцията, която от 2009 година управлява и администрира Национална телефонна линия за деца 116 111.

Националната телефонна линия за деца 116 111 предлага информиране, консултиране и помощ за деца. Това е единен номер в цяла Европа за телефонни линии за консултиране на деца. На разположение са четиринадесет консултанти и двама координатори, които приемат обажданията и осигуряват подкрепа, насочване и помощ за различни въпроси и проблеми на децата, тийнейджърите и родителите.

Разговорът с консултантите на Националната телефонна линия е напълно безплатен. Те отговарят по всяко време на денонощието.

Може да позвъниш от стационарен или мобилен телефон.

Ако нямаш възможност да използваш телефон или пък по някаква причина не желаеш, може да изпратиш e-mail или да зададеш въпрос на електронната страница на Линията.

Консултантите са насреща:

... за проблеми в семейството

... за проблеми в училище

... ако някой те заплашва

... ако някой упражнява насилие над теб

... ако се чувстваш заплашен или несигурен

... ако си объркан и не знаеш как да подредиш нещата

... ако нещо неочаквано и сериозно се е случило

... ако си в беда

... ако твой приятел е в беда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za