Нинова: Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани

Снимка: Infomreja.bg

Тя коментира, че притежават разписки от секционни комисии

"Все още е възможно да имаме кабинет. Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, очевидно е, че „Продължаваме Промяната“ не искат да разговарят с нас заради Изборния кодекс. Ще изчакаме третия мандат и след като бъде връчен, тогава ще решим". Това коментира на пресконференция в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова. Днес тя е присъствала на Национален съвет на младежите от партията в Асеновград.

„Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Надяваме се прокуратурата след онзи ден да се е самосезирала“, каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП.

Тя коментира, че притежават разписки от секционни комисии, в които има разлика по 5-6 гласа между това, което е отчела машината, и това, което е на бележката. Направете сметка по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза, каза Нинова. По думите ѝ Централната избирателна комисия е трябвало да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките. 

Лидерът на БСП коментира, че не може да тълкува какво е искал да каже Кирил Петков във връзка с изнесената информация от депутата Георги Свиленски за даване на кодове . Свидетел съм, че той каза "Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете“, каза Нинова и добави: „какво той е имал предвид, да си обяснява“.

Нинова бе категорична, че БСП няма да оттегли проектозакона за промяната в Изборния кодекс по отношение на бюлетините. Тя посочи, че с него отговарят на очакванията на българското общество. Щом поставят ултиматуми и "червени линии", нека се знае, че това го правят те, коментира тя. По думите ѝ има или няма правителство, бюджет трябва да има. Ние не обвързваме двете неща - че тези които ще подкрепят бюджета, ще са коалиция за следващо правителство, каза Нинова.

В последните 25 години не сме били едновременно в състояние на енергийна, икономическа, социална криза, следствие на ковид криза и война на няколкостотин километра от България, посочи лидерът на БСП. Според нея първо трябва да се стабилизира икономиката, да се подкрепи народът в тежките моменти, и едва на трето място да се дават средства за превъоръжаване след няколко години. 

Попитана какъв е коментарът ѝ по повод новото ляво обединение, в което участват Георги Първанов, Татяна Дончева, Мая Манолова и Красимир Янков, Нинова съобщи, че утре в 14:00 часа, след Изпълнителното бюро на партията, ще дадат пресконференция по темата, съобщава БТА.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK