Соломон Паси готов да съдейства на ГЕРБ в преговорите за кабинет

Снимка: БГНЕС

Днес най-голямата парламентарна партия го е поканила в контактната група

Соломон Паси е готов да съдейства на ГЕРБ в преговорите за съставянето на правителство. Това обяви самият той във Фейсбук.

В социалната мрежа той написа, че днес най-голямата парламентарна партия го е поканила в контактна група, ръководена от президента Росен Плевнелиев, която да съдейства в преговори за съставяне на евро-атлантическо мнозинство и правителство в новия парламент.

Като ясно осъзнавам колко огромен и предизвикателен дълг е подобна функция, заявявам пред обществото и участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно, безкористно и на ползу роду, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това, посочва Паси и допълва: "Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил".

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи работни групи от експерти на политическите сили, избрани в новия парламент, които да обсъдят приоритетите на бъдещ кабинет. Той заяви, че ще покани хора "с безупречна репутация", а именно Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които да проведат кръг от преговори като модератори между политическите партии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK