Институциите оцениха РИК-Благоевград, за организацията и отличната работа

Снимка: РИК-Благоевград

"Изборният ден премина леко и спокойно", коментира Елизабета Дерменджиева

47-часов работен ден и нощ, обработка на стотици книжа, преглед на хиляди числа.

Това е равносметката, която правят от Районната избирателна комисия в Благоевград след изборите.

„Изборният ден премина леко и спокойно. Всичко това се дължеше на изключително добрата организация в екипа на РИК и всички СИК-ове по общини“, коментира Елизабета Дерменджиева пред ИНФОМРЕЖА.

Тя благодари на целия си екип в Комисията, както и на всички членове, председатели и набюдатели в СИК-овете по общини.

РИК-Благоевград, също получи благодарности – от ЦИК, от Информационно обслужване, от областния управител Николай Шушков.

„Нашият екип наблюдатели от ОССЕ искрено благодари на всички членове на РИК за гостоприемството и съдействието при нашето посещение… Вашият професионализъм, опит и отношение направиха работата на всички по-лека и приятна“, се казва в благодарствено писмо до РИК от екипа на международните наблюдатели.

„В изборната нощ РИК и „Информационно обслужване“ АД проявиха истински професионализъм при обработката на резултатите и осигуриха бързо приемане на изборните протоколи от СИК, при спокойна обстановка“, пише Шушков в писмото си до РИК.

И наистина се оказа, че в предадените протоколи от СИК има малко и незначителни грешки, което показва опитността и добрата работа на всички, каза Дерменджиева.

Общият брой на членовете на РИК е 17, а 12 са техници, чиято работа не е маловажна преди, в и след изборния ден.

Специални благодарности РИК-Благоевград, в лицето на председателя Елизабета Дерменджиева, изказа към Севинч Солакова – секретар на ЦИК, за всеотдайността и отзивчивостта ѝ по всички въпроси, по които РИК се е свързала.

След изборите работата на Комисията съвсем не свършва. Дейностите продължават с окомплектовка и предаване на документи до съответните институции.

А дали РИК са готови за следващи избори… отговорът е „да“, но по-добре да се състави редовно правителство, коментира Дерменджиева, тъй като по активността на избирателите е видна умората, а това не е в полза за никого.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK