От "Продължаваме промяната" са доволни, че партиите са осъзнали важността на лидерските срещи. Това стана ясно от коментар на депутата от ПП Даниел Лорер пред Нова телевизия след връчването на третия мандат за съставяне на правителство.

ПП ще се отзове на покана за среща от левицата, посочи той, но припомни, че Нинова не се е включила в разговорите за кабинет с втория мандат на "Продължаваме промяната". В сряда Националният съвет на ПП се събира да реши как да подходи.

Управление с БСП ще е трудно, по мнението на Лорер. За нас ще бъде доста трудно да намерим допирни точки с БСП, допълни той. Лорер също така не очаква столетницата да получи подкрепа от ГЕРБ и ДБ.

Ако има среща, ние ще сме там, увери народният представител. Любопитен е начинът, по който се разиграва третия мандат, според него.

Предизвикателствата пред БСП се множат, предупреди Лорер и прогнозира, че за социалистите предстоят сериозни предизвикателства, като дори не очаква левицата да мине на следващи избори 4-процентната бариера за влизане в парламента.

Президентството се чувства много удобно да властва като суверен, по думите на Даниел Лорер.

За скандала с акцията срещу Nexo и замесването на ПП и ДБ с фирмата за търговия с крипровалута той смята, че моментът е избран удобно, точно преди третия мандат, който е можел да отиде при "Демократична България" и да се постигне съгласие за управление.

На изборите "Продължаваме промяната" ще се сблъска с машината на миналото и затова ще се мисли за общи листи с ДБ, каза още Лорер.