Младежи даваха идеи за проекта "Бачиново"

Снимки: Община Благоевград

Те проявиха сериозен интерес към идеята на Община Благоевград

Младежи от Детски парламент – Благоевград се включиха активно с предложения за допълване на инвестиционното намерение „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“, съобщават от пресцентъра на Общината.

Те проявиха сериозен интерес към идеята на Община Благоевград да създаде парково пространство около Алеята на здравето, на площ от 400 дка. Сред акцентите, които поставиха, е необходимостта от изграждане на атракцион - стена за катерене, реновиране на езерото,  беседка във водата, обсерватория, изследователска станция, баскетболно игрище, пейнтбол игрище, картинг писта и др. 

„Много хора питат какво точно предлагаме. Ние не предлагаме, ние искаме да провокираме младите хора, наравно с останалите, да генерират идеи. Един модерен, иновативен парк, ще даде посоката на развитието на града поне за следващите 30-40 години, защото изграждането му ще има положителен икономически ефект директно върху жителите, малкия и средния бизнес. Вашите идеи ще бъдат анализирани и ще бъдат дадени като задание. Смятам, че всеки трябва да допринесе с идея, а не кметът да решава еднолично какво да се случи с града ни“, заяви Илко Стоянов пред младежите от Детски парламент.

От днес пред зала „22 септември“ е разположен 12-метров винил, върху който е визуализирана първоначалното намерение за надграждане на парк „Бачиново“, което да послужи като основа.  До края на тази седмица, жителите и всички заинтересовани лица могат да поставят своите предложения чрез бележки на самия транспарант. Отделно от това е подготвена и книга, в която могат да бъдат вписани самите идеи. 

Младежите от Детски парламент се запознаха в детайли с намерението на Община Благоевград да развие парк „Бачиново“, като тя беше представена от арх. Иван Шумков, гл. архитект на Община Благоевград и арх. Димитър Паскалев, автор на визуализацията на заданието. 

Преди това, по време на среща в зала „22 септември“, кметът Илко Стоянов декларира абсолютна готовност да предостави широк спектър от възможности на представителите на Детски парламент да участват още по-активно в събитията и инициативите, организирани от Общината.

В тази връзка той поясни, че предстои да бъде учредена награда „Посланици на Благоевград“, която ще бъде присъждана на активни благоевградчани, допринасящи за престижното представяне на областния център на национално, европейско и световно ниво. 

„Очакваме от вас да зададете критериите, по които ще бъдат оценявани съответните носители на приза. Имате пълната свобода, защото вярвам, че ще се справите успешно“, обърна се кметът към представителите на Детски парламент – Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK