Обвиняем за трафик на жена с цел проституиране е предаден на съд

Снимка: Infomreja.bg

В Германия жената била използвана за развратни действия

Териториално отделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца, внесе в съда обвинителен акт срещу М.А. за извършено от него престъпление по чл. 159б, ал. 1, вр. чл. 159а, ал.1 от НК.

През 2017 г. обвиняемият се сближил с жена от област Враца, която живеела заедно със своите родители и малолетния си син. Мъжът знаел, че тя е безработна и има финансови проблеми. Предложил й да замине с него за Германия, където щял да й съдейства да си намери работа. Тя приела и напуснала дома си без да уведоми близките за решението си.

На 02.07.2017 г. двамата заминали за чужбина, като обвиняемият организирал пътуването и поел съответните разходи. В Германия жената била използвана за развратни действия. За целта й бил създаден профил в интернет сайт за предоставяне на сексуални услуги. На нейни близки тя заявила, че работи в птицеферма в Италия и няколко пъти им изпращала парични суми.

Впоследствие бащата на пострадалата жена получил обаждане по телефон от непознат мъж, който му съобщил, че дъщеря му е жертва на трафик на хора и следва да подаде сигнал до органите на МВР. По случая било образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK